Vállalati Ügyfeleknek

Az Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. 2012 októberében alakult azzal a céllal, hogy készpénz-helyettesítő megoldásokat kínáljon a hazai piacon. Cégünk kedvező feltételű, legújabb generációs, intelligens kereskedői POS terminálokkal igyekszik rohamos változást elérni a készpénzhasználat csökkentése terén egy országos Fizetési Pont hálózat gyors kiépítésével, elsősorban vidékre koncentrálva.

Magyarországon elsőként tesszük elérhetővé a csekkbefizetés modernizációját, egy olyan elektronikus fizetési formát, amely a készpénz-alapú szolgáltatásokból eredő költségek jelentős csökkenését vonja maga után.

Termékeink praktikusak, árazásunk transzparens. Rugalmas pénzforgalmi intézményként olcsó, egyszerű, hatékony és biztonságos készpénz-helyettesítő megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek.

A rendszer élesítéséhez szükséges mintegy 1,7 milliárd forintot a társaság saját erőből, európai uniós pályázati forrásból és a 100%-ig állami tulajdonban lévő Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. társbefektetéséből finanszírozza.

A magyarországi bankkártya piac és a kereskedelmi kártyaelfogadás az EU átlagához és a közép-kelet európai országokhoz képest is jelentős elmaradást mutat. Bár az MNB adatai szerint 86 ezer bankkártyás fizetési terminál működik az országban, a kereskedői elfogadóhelyek száma pedig a 65 ezerhez közelít, a terminálok nagy része hipermarketekben, benzinkutakon található, a kiskereskedelmi üzleteknek csupán harmada rendelkezik bankkártyás fizetési terminállal. Különösen nehéz egy-egy kistelepülésen kártyával fizetni, ott is csak a nagy láncok üzleteiben van rá lehetőség, míg a helyi kisboltok nincsenek erre felkészülve.

Ebben a szegmensben tervez pozitív fordulatot elérni az O.F.Sz. Zrt. elsősorban a kistelepülésekre koncentrálva, és új szolgáltatással csökkentve a hazai készpénzhasználat volumenét.

A magyar kártyapiac növekedését korlátozzák a magas kártya és bankszámla költségek, a bonyolult díjstruktúrák, a POS terminálok magas üzembe helyezési és bérleti díjai, valamint a kártyahasználat utáni magas forgalmi jutalék. Ennek köszönhetően a kereskedőknek a kisebb forgalmú régiókban nem érdeke terminált telepíteni és kártyát elfogadni, hiszen kevés a kártyával fizető vásárló és az ezáltal elérhető forgalomnövekedés, míg a lakossági ügyfelek azért sem használnak bankkártyát, mert kevés üzletben vásárolhatnak vele.